Saaristolaisleivät skagenilla ja rapealla fenkolilla

Saaristolaisleivät skagenilla ja rapealla fenkolilla

1 paketti Jurmo saaristolaisleipää

Skagen
1 paketti (300g savutofua)
½ purkkia (100g) kaurafraichea
2 rkl majoneesia
2 rkl kapriksia
nippu tilliä
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunaa
1 kevätsipulinvarsi
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Rapea fenkoli
1 fenkoli
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
ripaus suolaa

Suikaloi fenkoli ja laita jääkylmällä vedellä täytettyyn kulhoon rapeutumaan.

Murustele savutofu toiseen kulhoon, lusikoi mukaan kaurafraiche, majoneesi, kaprikset, nippu hienonnettua tilliä, sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu ja hienonnettu kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta fenkoli, mausta omenaviinietikalla, sitruunamehulla, sokerilla ja suolalla.

Siivuta saaristolaisleipä ja lusikoi jokaisen siivun päälle skagenia ja fenkolia. Viimeistele syötävillä kukilla ja tillillä.

Murustele savutofu toiseen kulhoon, lusikoi mukaan kaurafraiche, majoneesi, kaprikset, nippu hienonnettua tilliä, sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu ja hienonnettu kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta fenkoli, mausta omenaviinietikalla, sitruunamehulla, sokerilla ja suolalla.

Siivuta saaristolaisleipä ja lusikoi jokaisen siivun päälle skagenia ja fenkolia. Viimeistele syötävillä kukilla ja tillillä.

 

Tämän herkullisen vegereseptin meille kokkasi Oona Poutiainen:
https://www.veganandwild.fi/
https://www.instagram.com/veganandwild/