Aateliset makeat ritarit
Ainekset
Linnapitko
Voita
Kananmunia
Maitoa
(Tuoretta minttua)
Marinoidut marjat
3 dl kuivaa valkoviiniä
200 g sokeria
200 g vadelmia
200 g karhunvatukoita
200 g mustikoita
400 g mansikoita
Inkiväärivaahto
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 tl raastettua inkivääriä
Marinoidut marjat
Lämmitä viini kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Kun seos sakeutuu, siirrä kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon marjat ja anna marinoitua noin tunnin ajan.
Inkiväärivaahto
Vaahdota kerma ja sokeri. Nostele vaahdon joukkoon raastettu inkivääri.
Ritarit
Leikkaa Linnapitko viipaleiksi. Sekoita laakeassa kulhossa kananmuna ja maito. Kasta pullaviipaleet munamaidossa ja paista pannulla voissa kauniin ruskeaksi. Siirrä paistetut pullaviipaleet hetkeksi talouspaperin päälle.
Kokoa annos lisäämällä pullaviipaleiden päälle marinoituja marjoja ja inkiväärivaahtoa. Viimeistele halutessasi tuoreella mintulla.