Suussa sulava herkku joulupöytään
Suloiset Gluteenittomat Mutakakku on herkkua sellaisenaan, mutta pienellä tuunauksella siitä syntyy juhlava ja näyttävä jälkiruoka, joka katoaa lautaselta ennen kuin huomaatkaan.
Ainekset
Suloiset Gluteenittomat Mutakakku
Manteli-taatelipaistos
1 pussi kuorittuja manteleita
1 pussi pehmeitä kivettömiä taateleita
1,25 dl vaahterasiirappia
0,5 dl Cointreau-likööriä
Cointreau-vaahto
4 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl Cointreau-likööriä
Valmistus
Manteli-taatelipaistos
- Lisää kuoritut mantelit sekä pehmeät kivettömät taatelit kasariin ja lisää joukkoon vaahterasiirappi.
- Keitä seos kasaan ja lisää lopuksi cointreau ja liekitä.
Huom.! Cointreau pitää lämmittää kevyesti ennen liekitystä. Varmista ennen liekitystä, että liesituuletin ei ole päällä ja että ympärillä ei ole helposti syttyviä materiaaleja.
Liekitys eli flambeeraus on jännä tapa lisätä ruoan makuun hieman twistiä ja varma ohjelmanumero illanistujaisissa.
Cointreau-vaahto
- Kaada kerma ja sokeri kulhoon ja vaahdota puolikovaksi.
- Lisää joukkoon kaneli ja cointreau ja sekoita tasaiseksi.
Tarjoilu
Aseta mutakakku tarjoilulautaselle ja kaada päälle manteli-taatelipaistos. Tarjoile Cointreau-vaahdon kanssa.