Granola on rapsakka energiapommi
Aamupala on tunnetusti päivän tärkein ateria. Tässä reseptissä yhdistyvät makeus, maukkaus ja herkullisuus. Loistava startti päivään! Menee myös välipalana, jälkiruokana tai milloin vaan.
Ainekset
250 g Auringonkukka, Kaura & Pellava Siemennäkkileipää
5 dl pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä rouhittuna
1 tl kanelia
1 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa hunajaa
0,5 dl öljyä
Ohje
Murskaa siemennäkkärit, rouhi pähkinät sekä kuivatut hedelmät ja lisää kulhoon.
Lisää kaikki mausteet ja sekoita.
Lisää öljy ja hunaja pieneen kattilaan ja lämmitä seos kunnes ainekset ovat sekaisin.
Kaada seos rouheeseen ja sekoita tasaiseksi.
Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi.
Paista granolaa uunin keskitasolla 150 asteessa noin 20–25 minuuttia.
Anna jäähtyä ja säilytä viileässä ja kuivassa.
Herkullisen granolan voit nauttia vaikka maustamattoman jogurtin kanssa.