Vegaaniset ‘’kylmäsavulohi’’-leivät Rostenin Ohuista Ruispaloista
1 paketti Rosten Ohuet Ruispalat
Vegaaninen kylmäsavulohi
3 porkkanaa
1 l vettä
1 ½ rkl sokeria
1 rkl suolaa
Marinadi
1 tl nestemäistä savua
1 tl omenaviinietikkaa
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl sokeria
Lisäksi
kauratuorejuustoa
tilliä
jääsalaatti
Aloita valmistamalla ‘’kylmäsavulohi’’. Kuori porkkanat ja siivuta esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kypsennä vedessä sokerin ja suolan kera noin 10 min. Valuta. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää porkkanoiden joukkoon. Sipaise Ohuiden Ruispalojen molemmille puolille kauratuorejuustoa, nostele päälle salaatinlehtiä ja ’kylmäsavulohta’’. Viimeistele tillillä. Yhdistä leivän puolikkaat ja nauti vaikka retkellä.
Provencen Siemenrapeat kolmella dipillä
1 pkt Rosten Siemenrapeat Provencen yrtit & merisuola siemennäkkileipää
Valkopapuhummus
1 tetra valkopapuja
1 valkosipulinkysi
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa tahinia
ripaus suolaa
Surauta ainekset sileäksi blenderissä, monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
Tapenade
1 dl kalamata oliiveja
1 rkl kapriksia
2 tl sitruunanmehua
pieni nippu lehtipersiljaa
Hienonna oliivit veitsellä pieneksi. Lisää kulhoon kapristen, sitruunanmehun ja hienonnetun lehtipersiljan kera.
Provencen salsa
3 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
½ pieni punasipuli
ripaus suolaa
½ tl Provencen yrttisekoitusta
Halkaise tomaatit ja poista puumainen osa. Pilko pieneksi ja lisää kippoon. Hienonna valkospulinkynsi ja puolikas pieni punasipuli ja lisää kulhoon. Mausta ripauksella suolaa ja Provencen yrttisekoitusta.
Nämä herkulliset ja täysin vegaaniset reseptit meille kokkasi Oona Poutiainen:
https://www.veganandwild.fi/
https://www.instagram.com/veganandwild/