Jogurtti-siemennäkkärikupit

Gluteeniton resepti

Jogurtti-siemennäkkärikupit

Onko olemassa ihanampaa aamupalaa kuin tuoreilla hedelmillä täytetyt rapeapohjaiset jogurttikupit? Herkkua sekä suulle että silmille. Nämä herkkupalat ovat myös täydellistä brunssitarjottavaa esimerkiksi itse kasatun jogurttibaarin kylkeen.

Resepti sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, kun käytät Siemenrapeiden gluteenittomia makuvaihtoehtoja. Helppo toteuttaa myös vegaanisena!

Ainekset:

(n. 10 pientä tai 5 isompaa piirasta)

Pohja
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 palaa gluteenitonta Siemenrapeat-siemennäkkäriä (Chia & Kvinoa tai Kaura & Auringonkukka) 
1 dl manteleita (n. 60 g)
1 dl kookoshiutaleita
5 rkl kookosöljyä
1 dl vaahterasiirappia tai hunajaa
(1 tl vaniljasokeria)
(0,25 tl kanelia)
rypsiöljyä tai muuta rasvaa (voiteluun)

Täytteet
jogurttia
hedelmiä tai marjoja oman maun mukaan
(hunajaa)
(Siemenrapeat-murua)

Ohje:

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele minipiirasvuoat (Ø n. 12 cm) tai kuppikakkuvuoat kevyesti rypsiöljyllä tai muulla rasvalla. Rouhi mantelit ja murusta siemennäkkärit joko veitsellä tai tehosekoittimessa. Älä jauha liian hienoksi.

Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, näkkärimuru, mantelimuru ja kookoshiutaleet ja halutessasi mausteet (vaniljasokeri, kaneli). Sulata kookosöljy vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää seokseen. Lisää lopuksi siirappi/hunaja ja sekoita hyvin. 

Jaa seos vuokiin ja painele lusikalla, niin että seos levittyy sekä vuoan pohjalle että reunoille. Paista n. 20 min kunnes pohja alkaa muuttua kullanruskeaksi. Jos seos paisuu uunissa, voit muotoilla kuppeja uudelleen lusikalla painellen vielä uunista oton jälkeen niiden ollessa kuumia.

Ota pohjat uunista ja anna jäähtyä hyvin. Poista varovaisesti kupit vuoista.

Täytä kupit mieleiselläsi jogurtilla sekä tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Valuta halutessasi päälle hunajaa tai vaahterasiirappia ja koristele siemennäkkärimurulla.

Tarjoile valmiit jogurttikupit mahdollisimman pian, jotta pohja säilyy rapeana. Pohjat voi tehdä myös etukäteen, sillä ne säilyvät muutaman päivän huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa säilytettynä.