Villivoima-näkkärit
(vegaaninen), gluteeniton
Villiyrttien kerääminen on ihanan terapeuttista puuhaa, kunhan on tarpeeksi suojautunut punkeilta :D. Voi nauttia luonnosta ja auringosta, samalla kun bongailee parhaita villiyrttejä!
Villivoima-näkkäreihin tulee villiyrttihakkelusta, johon voit upottaa mitä tahansa syötäviä villiyrttejä: Vuohenputkea, voikukanlehtiä, poimulehteä, ketunleipää, piharatamoa jne. Erityisesti suosittelen porkkanan-ja persijan sekoitukselta maistuvaa vuohenputkea. Voikukanlehtiä kannattaa lisätä vain muutama ja sellaisia pyöreälehtisiä. Ne ovat vähemmän kitkeriä. Villiyrttihakkelukseen voi lisätä myös pinjansiemeniä tai mantelirouhetta sekä ravintohiivahiutaleita tai parmesaania.
Villivoima villiyrttihakkelus
Ainekset
50g villiyrttejä (vuohenputkea, voikukanlehteä, poimulehteä, ketunleipää jne.)
2rkl oliiviöljyä
1tl punaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
1rkl ravintohiivahiutaleita tai parmesaania
(½ raastettu valkosipulinkynsi)
(1rkl pinjansiemeniä tai rouhittua mantelia)
Siemenrapeat gluteeniton kaura & auringonkukka siemennäkkäreitä
Ohje
- Huuhtele ja kuivaa villiyrtit.
- Hienonna ne veitsellä hienoksi ja laita kulhoon.
- Lisää oliiviöljy, punaviinietikka ja ripaus suolaa ja mustapippuria.
- Sekoita ja lisää ravintohiivahiutaleet tai parmesaani. Voit halutessasi paahtaa joukkoon pinjansiemeniä tai lisätä mantelirouhetta. Puolikas valkosipulinkynsi tuo vahvaa makua, mutta jos rakastat valkosipulia, lisää sitäkin!
- Lusikoi siemennäkkäreiden päälle ja nauti!