Gluteeniton Saaristolaislimppu kahdella lisukkeella

Jouluinen kinkkutahna

Ainekset ja valmistus

Suloiset Gluteenittomat Saaristolaislimppu

400 g joulukinkkua
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1 paprika
1 rkl silputtua ruohosipulia
1 tl sitruunamehua
Mustapippuria

  1. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioksi.
  2. Sekoita yhteen maustamattoman tuorejuuston kanssa.
  3. Kuutioi paprika ja sipuli ja silppua ruohosipuli.
  4. Lisää tuorejuuston sekaan.
  5. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla.

Sillisötkötys

Ainekset ja valmistus

Suloiset Gluteenittomat Saaristolaislimppu

2–3 sillifileetä
1 keltasipuli
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 tl sinappia
Tilliä ja ruohosipulia
Tilkka sitruunamehua

  1. Leikkaa sipuli ja kananmunat pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita sipuli ja kananmuna kermaviilin joukkoon.
  3. Lisää sitruunamehu ja mausteet.
  4. Leikkaa sillifileet annospaloiksi ja sekoita kermaviiliseoksen joukkoon.

Anna tahnan vetäytyä jääkaapissa 2–3 tuntia ennen tarjoilua. Koristele tarjoiluvaiheessa tillillä ja ruohosipulilla.