Mausteinen ja täyttävä
Crusta Siemenbaguettesta valmistettu ruokaisa patonki lämmittää mausteisuudellaan. Kokeile myös herkullista lohi-avokadopatonkia, jossa maistuu hummus ja lime!
Ainekset
Puolikas Crusta Siemenbaguette
1 pkt maustamatonta kanan rintafilettä
1 prk maustamatonta jogurttia
2 tl korianterinsiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
½ tl kardemummaa
½ tl kanelia
Pala punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
½ kurkku
1 prk tomaattisosetta
1 sipuli
Valmistus
Marinadi
Valmista marinadi blenderissä.
- Murskaa korianterinsiemenet ja sinapinsiemenet.
- Raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.
- Lisää murskatut siemenet sekä muut kuivat mausteet blenderiin.
- Lisää joukkoon maustamaton jogurtti sekä raastettu inkivääri ja valkosipuli.
- Sekoita tahnaksi.
- Kuutioi kanan rintafileet.
- Sekoita marinadi ja kanat kulhossa ja anna maustua 15 minuuttia.
Muut täytteet
- Kuori ja hienonna sipuli (jätä 1/3 tarjoiluun) ja paahda pannulla öljyssä 5 minuuttia, kunnes sipuli saa hieman väriä.
- Lisää pannulle marinoidut kanan rintafileet ja paista kypsäksi.
- Lisää joukkoon tomaattisose.
- Anna kastikkeen muhia kannen alla 20 minuuttia.
- Viipaloi kurkku ja loppu sipuli.
- Tee baguetteen pitkä viilto ja täytä kurkulla ja sipulilla.
- Lisää curry patongin sisään ja viimeistele halutessasi herneenversoilla.